Het ervaringsverhaal van

Sandra

Onze collega Sandra is in juni 2019 gestart als Labelling Specialist bij Normec Foodcare. In dit interview deelt ze haar ervaringen. “Het was tijd om mijn horizon letterlijk en figuurlijk te verbreden.”

Achtergrond

Sandra heeft levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de HAS Hogeschool in ‘s Hertogenbosch. Direct na haar studie is ze aan de slag gegaan in de wereld van Petfood. Doordat dit bedrijf door de jaren heen flink was gegroeid, heeft ze hier meerdere functies bekleed. Sandra: “Ik heb hier ervaring opgedaan op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van productontwikkeling.”

Ook heeft ze ervaring in de levensmiddelenindustrie. Zo was ze bij een groothandel van bakkerijbenodigdheden werkzaam op het gebied van specificatiebeheer. “Toch was het tijd om mijn horizon letterlijk en figuurlijk op alle vlakken te verbreden. De vacature van etiketteringsspecialist sprak mij aan door de afwisselende werkzaamheden in de levensmiddelenindustrie.”

Variërende werkzaamheden

Wat zijn dan die afwisselende werkzaamheden? “Ik werk zowel op locatie bij een klant als op kantoor”, vertelt Sandra. “Bij klanten voer ik werkzaamheden uit op het gebied van etikettering en specificatiebeheer. Maar ik voer ook andere kwaliteitszaken uit. De werkzaamheden op kantoor zijn afhankelijk van de opdrachten die binnen komen. Daarnaast beschikken we over een kennisdatabank die we zelf onderhouden.”

Sinds kort zijn we gestart met de integratie met Kroonenburg Advies, waar het specialisme zich voornamelijk bevindt in de retailsector. Sinds januari ben ik in het retailteam van Kroonenburg Advies gestart om te ondersteunen bij het beoordelen en controleren van de gegevens van private label producten. Op deze manier heb ik ook alvast kennis gemaakt met mijn toekomstige collega’s.”

Ervaring tot nu toe

Sandra vertelt dat ze voldoening haalt uit het ondersteunen en helpen van klanten. “Op dit moment werk ik bijvoorbeeld bij een klant waar ik het gehele specificatiebeheerproces op me neem. Dit is erg uitdagend en tegelijkertijd ook heel leerzaam.” Volgens Sandra is er binnen Normec Foodcare voldoende ruimte om te ontwikkelen. “Door het volgen van trainingen heb ik me al veel kunnen verdiepen op verschillende gebieden. Zo leer ik steeds beter mijn weg te vinden in de wetgeving en het interpreteren en naslaan hiervan. Dat geeft mij veel energie.”

Een leuk team

Ook het team waarin Sandra werkzaam is, geeft haar veel plezier. “Hoewel ik mijn directe collega’s niet dagelijks zie of spreek, is de samenwerking en sfeer binnen het team heel fijn. Bij vragen is er altijd wel een collega die mij kan helpen.” Ook worden er regelmatig werkoverleggen georganiseerd. “Dit is een fijn moment om ervaringen en kennis uit te wisselen. En natuurlijk om even gezellig met collega’s te kletsen onder het genot van een kop koffie. Ik verheug me erop om nóg meer kennis te vergaren om daarmee ook klanten te kunnen ondersteunen. De tijd zal het leren op welke specifieke gebieden ik me zal ontwikkelen binnen het labelteam en ook binnen Normec Foodcare.

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88