Het ervaringsverhaal van

Carmen

Sinds oktober 2017 werkt Carmen als Etiketteringsspecialist bij Normec Label & Specifications. Bij een netwerkbijeenkomst kwam Carmen in contact met de teamleider van Normec Label & Specifications. Na een sollicitatie bij Professionals in Food is ze al snel aan de slag gegaan binnen het Normec Label & Specifications team. Ze was net een aantal maanden afgestudeerd van de opleiding Voeding & Diëtetiek en heeft werkervaring opgedaan bij het bedrijf waar ze stage heeft gelopen.

‘De belangrijkste redenen voor mij om te gaan werken bij Normec Label & Specifications waren de kansen om mezelf te blijven ontwikkelen en door te blijven leren. Ook vind ik het leuk dat er meerdere business units binnen Normec Foodcare zijn, waardoor er veel mogelijkheden zijn’, vertelt Carmen.

Uitdaging en afwisseling

De eerste dagen van Carmen stonden vooral in het teken van het eigen maken van systemen waarmee gewerkt wordt, maar dat verandert snel. Nu werkt ze veel ‘ad hoc’, dus elke dag is anders. Carmen vertelt: ‘Vaak ben ik bezig met een opdracht van één klant, of meerdere opdrachten van verschillende klanten op een dag. Dit kan variëren van het vertalen van ingrediënten tot het uitvoeren van een etiketcheck of de invoer van specificaties in een kwaliteitssysteem.’

Ze ervaart het werken bij Normec Label & Specifications als uitdagend en afwisselend. Carmen: ‘Op het moment is bijna elke opdracht een uitdaging, omdat ik nog niet zo lang voorNormec Label & Specifications werk. Voor mijzelf persoonlijk vind ik de opdracht voor een aantal franchisen van een supermarkt erg uitdagend, omdat het een grote opdracht is, waar veel bij komt kijken. Het gehele proces dat je hierbij moet doorlopen, van inventarisatie van de opdracht tot aan de uiteindelijke oplevering, was voor mij nog nieuw. Hier heb ik dan ook veel van geleerd. Een andere opdracht die ik uitdagend vond was een etiketcheck voor een product dat nog niet in Nederland op de markt lag, en waarvoor ook nog geen substituten verkrijgbaar zijn.’ Wat ze vooral leuk vindt aan het werk is de diversiteit in de opdrachten en de zelfstandigheid die ze krijgt, en dat ze iemand of een bedrijf kan helpen met een probleem waar zij tegenaan lopen. ‘Ik haal er voldoening uit als ik iemand goed heb kunnen helpen met een probleem of vraag en een oplossing heb kunnen aandragen’, zegt Carmen.

Team

En ook al werkt ze nog niet heel lang bij Normec Label & Specifications, ze merkt dat ze een groei doormaakt in zelfstandigheid en pro-activiteit. ’Doordat je veel zelfstandig werkt, merk ik dat je zelf verantwoordelijk bent voor het eindresultaat, wat ertoe leidt dat je zelf meer actie moet ondernemen en zelf tot oplossingen moet komen’, geeft Carmen aan. Er is ook mogelijkheid om samen te werken en te overleggen op kantoor, waar werkplekken voor het team zijn ingericht. Daarnaast is er elke dag wel een collega die je kunt bellen met vragen. ‘Iedereen is bereid om je te helpen, dus dat is heel fijn’, aldus Carmen. Naast de samenwerking binnen het team, werkt Carmen ook wel eens samen met collega’s van CareNet, wat ze als prettig ervaart.

Toekomst

Over de toekomst bij Normec Label & Specifications zegt Carmen tot slot: ‘Ik zou in de toekomst graag wat vaker bij klanten intern willen zitten, om ook te leren hoe dat in zijn werk gaat. Nu werk ik vooral op afstand voor klanten, dus dat is toch net even anders.’

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88