Het ervaringsverhaal van

Loes

Sinds 2014 ben ik werkzaam voor Normec Sensory. Toen ik net een paar dagen in het Smaakhuis aan het werk was, kwam er een vacature vrij voor een (assistent) projectadviseur. Weliswaar heb ik een juridische achtergrond en niet direct iets met marktonderzoek, ik heb wel affiniteit met eten en voeding. Omdat ik gezien had wat er in het Smaakhuis gebeurt, was mijn interesse gewekt.

Toen ik de kans kreeg als projectadviseur aan de slag te gaan heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. Ik kwam terecht aan de Retailkant van Normec Sensory. De klant die mij werd toegewezen, bracht meer en meer onderzoeken bij Normec Sensory onder en is intussen uitgegroeid tot één van de grootste klanten. Inmiddels ben ik vier jaar verder en doe mijn werk met heel veel plezier. Waar we het in het begin nog met z’n tweeën afkonden is het in de afgelopen jaren gegroeid tot een team van acht mensen die er fulltime mee bezig zijn. Ondertussen kon ik ook groeien en ben ik senior-projectadviseur geworden.

Van testaanvraag tot rapport

Wat wij doen in het kort; we krijgen een testaanvraag, nemen die in behandeling, zorgen dat de producten die getest moeten worden op tijd in huis zijn (eigen inkoop of via een leverancier), in overleg met de klant zorgen voor de juiste vragenlijst, het product testen en vervolgens rapport uitbrengen aan de klant. Klinkt supersimpel en dat is het in de kern ook, maar als je (tien)duizenden testen op jaarbasis doet, dan wordt het ineens toch iets minder simpel. Dan is het veel, gaat alles heel erg snel en ben je doorlopend afhankelijk van alle partijen die bij een test betrokken zijn. In zo’n proces kun je nog zo goed proberen alles onder controle te hebben, er is altijd wel iets dat net anders loopt dan verwacht. Dit maakt het werk ontzettend uitdagend. Er lopen zoveel onderzoeken tegelijkertijd, dus goed het overzicht bewaren is essentieel en omdat het heel snel gaat, moeten kleine wijzigingen direct worden opgelost. In deze drukte is stressbestendigheid dus echt een vereiste.

Leuk en afwisselend

Wil je bij Normec Sensory als (assistent) projectadviseur aan de slag dan zijn dit wel de belangrijkste eigenschappen die je in huis moet hebben. Tegelijkertijd is het werk ontzettend leuk en afwisselend. Denk aan veel contact met leveranciers, contacten met de dames in de keukens die de producten moeten bereiden, in samenwerking met de inkoopafdeling zorgen voor de juiste inkoop en natuurlijk het allerbelangrijkste; een informele sfeer op kantoor en plezierig contact met de collega’s. Geen dag is hetzelfde. Het enige minpuntje hier is het eten, dat is hier overal en altijd en moet natuurlijk wel geproefd worden. Ontzettend gezellig allemaal, maar die slanke lijn…

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88