Het ervaringsverhaal van

Grietje

Als Regio Manager, bij Quality Assurance België, heeft Grietje van Weert het enorm naar haar zin. Grietje: “Deze functie brengt diverse verantwoordelijkheden met zich mee en is zeer gevarieerd. Geen enkele dag is als een andere.’’ Grietje houdt zich onder andere bezig met het toewijzen van dossiers, sollicitaties, ondersteuning van consultants en het bezoeken van klanten.

Uitdagingen en sociaal contact

Na bijna 7 jaar doet Grietje nog altijd met vol enthousiasme haar werk. Het vele sociale contact en de uitdagingen in nieuwe sectoren spreken haar enorm aan. Ook verbeterprocessen in gang zetten en veranderingen teweeg brengen met betrekking tot cultuur en organisatie binnen verschillende bedrijven maken dat zij graag haar werk doet. Grietje: “Drie à vier dagen per week bezoek ik klanten. Bij hen voer ik interne audits uit, begeleid ik de managementreview of volg ik specifieke projecten op. Als Regio Manager probeer ik minstens 1 à 2 keer per jaar elke klant van team Antwerpen te bezoeken. Zo krijg ik een duidelijk beeld van de klant en het dossier, waardoor ik de consultants voldoende kan bijstaan met raad en daad. Naast de opvolging van bestaande klanten voer ik ook GAP analyses uit bij potentiële klanten en begeleid ik de opstart van nieuwe dossiers.’”

Het werk persoonlijk maken

Als Regio Manager staat Grietje ook in voor de begeleiding van de consultants. Grietje vertelt: “Ik probeer alle consultants van voldoende informatie en ondersteuning te voorzien. Dit is aangepast op maat van zowel mijn teamleden als de klant. Elke consultant en klant heeft namelijk zijn eigenheid die moet worden gerespecteerd. Daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier zijn of haar werk persoonlijk kan maken, uiteraard binnen de richtlijnen van Normec Foodcare. Er is niet alleen focus op praktische ondersteuning, maar ook op persoonlijke ondersteuning. Dat laatste is essentieel voor mij, zodat iedere consultant zich goed voelt in zijn functie, het team en bij Normec Foodcare.”

Ervaringen en kennis delen

Eén van de taken van een Regio Manager is het toewijzen van de dossiers aan de consultants. Daarbij let Grietje op meerdere aspecten. Grietje vertelt: “We kijken in eerste instantie welke consultant al over het nodige kennen en kunnen beschikt om de opdracht tot een goed einde te brengen. Maar ook zaken zoals afstand zijn belangrijke factoren. Aangezien elke consultant zijn eigen ervaring en expertise heeft, draagt het de voorkeur dat de klanten worden opgevolgd door twee consultants. Hierdoor kunnen ze elkaar versterken en aanvullen.”

 

 

 

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88