In gesprek met

Sophie

Sophie is één van de drie regiomanagers van Quality Assurance bij Normec Foodcare. In deze rol is zij is verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers en klanten in haar regio, regio Zuid. Samen met de regiomanagers uit de andere twee regio’s, zorgt zij dat de projecten goed verlopen,  koppelt ze de juiste collega aan de juiste klant en ondersteunt ze de QA-adviseurs in hun werk.

 •  Als QA adviseur werk je zeer zelfstandig. Hoe blijven jullie in contact?

Elke maand organiseren we een kantoordag waarop collega’s de mogelijkheid hebben om vanuit het kantoor aan projecten voor klanten te werken, administratieve taken bij te werken en kennis met elkaar te delen. Op die dagen wordt er op kantoor ook een DOMIBO (donderdagmiddag borrel) georganiseerd. Bij deze dagen geldt ‘voel je welkom, maar vooral niet verplicht’. Bovendien hebben onze collega’s de vrijheid om onderling contact te hebben via WhatsApp-groepen, e-mail of telefoon, afhankelijk van hun behoeften. Sommigen hebben contact wanneer ze een vraag hebben, terwijl anderen dagelijks met elkaar bellen om gezelligheid op te zoeken. Alle vormen van communicatie zijn prima. We vormen gewoon een leuke groep met enthousiaste collega’s, en dat voel je!

 • Jullie QA adviseurs werken door het hele land. Komen jullie ook weleens allemaal samen?

Elk kwartaal organiseren we bijeenkomsten voor onze adviseurs, waarvan twee keer op landelijk niveau en twee keer op regionaal niveau. De landelijke bijeenkomsten zijn een inspirerende bron van kennisdeling en ook nog eens mega gezellig. Onze collega’s delen dezelfde passie: voedselveiligheid. Deze gedeelde passie is voelbaar in alles wat we doen. Tijdens deze dagen leren we van elkaar en proberen we elkaar ook altijd weer beter te leren kennen tijdens teambuilding en/of gezellige afsluitende etentjes. De regionale bijeenkomsten, plannen we per regio en omvatten kennisdeling en teambuildingsaspecten. Zo hebben we al verschillende leuke activiteiten ondernomen, zoals het spelen van 30 seconds in een restaurant in Den Bosch, het bakken van pizza’s bij een collega in het voedselbos, een pubquiz, het spelen van Crazy 20 en nog veel meer.

 • Hoe zorgen jullie voor een goede werk-privé balans?

Binnen ons advieswerk hebben onze adviseurs de vrijheid om hun eigen agenda te beheren, wat een van de mooie aspecten van het vak is: flexibiliteit. We hebben collega’s die graag extra vroeg voor de files uitgaan en op tijd thuis komen, maar ook collega’s die graag uitslapen en ’s avonds wat later thuis zijn. Voor ons geldt: als de adviseur en de klant het erover eens zijn, dan is het goed. Ze bepalen vaak zelf waar ze op welke dag naartoe gaan en kunnen daarmee ook rekening houden met privé gerelateerde zaken. Als ze bijvoorbeeld ’s avonds met vrienden willen eten, kunnen ze proberen een klant in de buurt te bezoeken op die dag. Flexibiliteit staat centraal in onze aanpak, waardoor onze adviseurs een gezonde balans kunnen vinden tussen werk en privéleven.

 • Hoe ondersteun jij als regiomanager bij de werk-privé balans?

Onze deur staat altijd open voor collega’s die behoefte hebben om even te sparren. Of het nou gaat om hun werk-privé balans, over het werk, of persoonlijke vragen. Daar zijn we voor. We gaan bij collega’s langs om te kijken hoe het gaat. Bijvoorbeeld hoe de planning verloopt en we proberen ze daarin te helpen en op te leiden. Bij iedere nieuwe collega starten we met de training ‘adviseur worden en timemanagement’, zodat ze vanaf het begin kunnen focussen op het behouden van een goede balans. Gaat er toch iets mis? Dan lossen we het samen op, want daar zijn we een team voor.

 • Wat zou je tegen een toekomstige QA adviseur bij Normec willen zeggen?

Werken bij Normec QA is een springplank, waarbij je ondertussen je rugzak met zo veel ervaringen en kennis vult, dat je daar tijdens de rest van je carrière profijt van hebt. Tenzij je natuurlijk nooit meer weg wilt. Wat onze collega’s verbindt, is hun enthousiasme. Ongeacht of je introvert of extravert bent, jong of oud: bij ons maakt het niet uit. Als je enthousiast bent, dan passen wij de opdrachten en klanten aan jou aan. We zoeken collega’s die houden van avontuur, maar die het ook waarderen dat ze, naar eigen behoefte, terug kunnen naar een fijne en warme thuisbasis.

Meer informatie over de functie QA adviseur
Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Ben jij mijn nieuwe collega?

Solliciteer nu

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB.

  werken bij normec foodcare

  Menu

  +31 (0) 73 303 02 88