Het ervaringsverhaal van

Roger

Normec Foodcare maakt een snelle ontwikkeling door. Sinds 1 januari 2020 zwaait Roger Nass als Commercieel Directeur de scepter over het commerciële team. Roger vertelt over hoe hij bij Normec Foodcare terecht kwam. Ook vertelt hij over zijn drijfveren en die van Normec Foodcare.

“Na twaalf mooie jaren bij FrieslandCampina kwam ik na een reorganisatie terecht in een functie die ik in eerste instantie niet ambieerde. Ik heb dat een goede kans willen geven, maar na een jaar begon het toch te knagen. Dat zat met name in een stuk besluitvorming. Dat ging daar wat minder snel dan ik zou willen en over teveel schijven. Toen de functie bij Normec op mijn pad kwam, raakte ik daarin geïnteresseerd. Het is een organisatie die groot genoeg is om dingen mogelijk te maken en met een sterke ambitie. Ik geloof erg in het verhaal van samenbrengen van diensten om zo de klant volledig te ontzorgen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Het kwam allemaal mooi samen en daarom ben ik overgestapt.

Ik werk met een leuk, enthousiast en ambitieus team. Normec Foodcare heeft de ambitie om met één bedrijf een gezamenlijk product aan te bieden, maar we moeten ook accepteren dat de organisatie  is ontstaan uit verschillende bedrijven met ieder hun eigen historie en werkwijzen. Dat biedt veel kansen, maar aan de andere kant belemmert het je soms. In mijn rol voel ik die belemmering minder. Ik heb steeds het idee dat we echt naar die ambitie toewerken. Het helpt ook dat ik die historie niet heb. Ik ben er blanco ingestapt en dat helpt mij om gelijk dingen neer te zetten zoals ik het wil en zoals ik denk dat we als groep straks de markt moeten benaderen.

Klanten breed bedienen

Welke dingen dat zijn? Erg veel…Maar op hoofdlijnen komt het erop neer dat we goed kijken hoe we bestaande klanten breder kunnen bedienen. Dat betekent ook dat binnen het team de mensen met een achtergrond in een bepaald specifiek gebied, bijvoorbeeld op het gebied van QA, zich verdiepen in de voor hen nog nieuwe facetten van onze dienstverlening, zoals smaaktesten. Daarnaast ben ik bezig met het verbeteren van de samenwerking tussen sales en marketing, zodat de uitgevoerde werkzaamheden goed op elkaar aansluiten. Het doel is er één geoliede machine van te maken. Dat heeft even tijd nodig, maar je ziet dat die samenwerking nu al steeds sterker wordt en we beginnen daar stilaan ook de commerciële vruchten van te plukken. Mensen vinden elkaar makkelijker en weten steeds beter wat ze aan elkaar hebben.

We hebben als groep gekeken wat prioriteit heeft en wat niet. Op de prioriteitszaken hebben we multidisciplinaire projectteams ingezet. Je ziet dan direct twee dingen gebeuren: de samenwerking wordt beter én we ontwikkelen de inhoudelijke dienstverlening van Normec Foodcare. Het heeft dus een mooi duaal succes.

Wanneer de structuur goed staat en de ‘geoliede machine’ draait is er volop gelegenheid tot expansie, ook internationaal. Ik geloof heel sterk dat wat we aan het doen zijn goed aansluit op de wensen van zowel MKB als grotere levensmiddelenbedrijven. Dat krijgen we ook veel terug. Ik heb eigenlijk nog geen negatieve weerklank gehoord. Er zit dus nog heel veel potentieel. We zijn de enige in de markt die dit gecombineerde aanbod hebben van laboratoria, sensorisch onderzoek, kwaliteit en voedselveiligheid. Daarin zijn we uniek en ik ben ervan overtuigd dat dit een schaalbaar concept is.

In onze filosofie laten we onze dienstverlening excelleren door naast concrete resultaten te voorzien in advies. Bijvoorbeeld door onze laboratoria niet alleen analyseresultaten op te laten leveren, maar deze ook in de context van de opdrachtgever te plaatsen en te adviseren over welke maatregelen er eventueel genomen moeten worden. We bieden op deze manier een belangrijke extra service wat onze opdrachtgevers aanzienlijke kostenvoordelen oplevert.

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88