In gesprek met Sjoerd Remmers

Sjoerd is sinds november 2014 trainer bij Normec Foodcare. In zijn tijd bij Normec is hij van trainer doorgegroeid naar teamleider. Vol trots vertelt hij: “Ik startte als eerste trainer en moet je kijken wat er nu staat. Inmiddels zijn we met tien collega’s in het team van Normec Foodcare Training & Education.”

Waarom ben je ooit gestart als trainer op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit?

“In mijn vorige baan werkte ik in het MBO-onderwijs waarbij ik na een aantal jaren als incompany- vakdocent een meer leidinggevende functie kreeg. Dan doe je niet meer zo veel met je vak. Als levensmiddelentechnoloog vind ik het fijn om veel met het vak bezig te zijn en na 15 jaar onderwijs kwam deze functie als trainer bij een adviesbureau voorbij. Een schot in de roos. Met de overname door Normec Foodcare werden we groter en moesten planning en organisatie beter op poten worden gezet. Ik heb toen de rol van teamleider gekregen. En zeker ook met de komst van Deborah (Business Unit Directeur bij Normec Foodcare Training & Education) enkele jaren geleden hebben we echt mooie stappen gezet, waardoor we als team meer slagkracht hebben.”

Wat zijn de drijfveren binnen je werk, waar kom je iedere dag je bed voor uit?

“Ik houd van de diversiteit die het werk mij biedt en de fijne samenwerking binnen ons team en met andere afdelingen. We blijven continu nieuwe mogelijkheden initiëren en ik zie ontzettend veel bedrijven. Achter elk product zit zo’n verhaal met zo’n wereld daarachter en als ik daar een klein beetje van mee mag krijgen dan vind ik dat leuk. Zo willen we binnenkort bijvoorbeeld een VCA-training over veilig werken voor mensen in de procestechniek gaan organiseren. En voor onze FDA-trainingen ben ik naar Amerika geweest. Hier heb ik een internationaal netwerk opgebouwd en ik word nu regelmatig gevraagd om zo’n PCQI-cursus te komen verzorgen. Dan heb ik ook echt het idee dat ik bedrijven verder kan helpen. Als je aan het einde van de dag hoort van een bedrijf dat je het super goed hebt gedaan en de verwachtingen hebt overtroffen dan ben je echt meerwaarde aan het creëren voor een klant.”

Wat zijn je dromen op werkgebied?

“Ik vind het lastig om daar antwoord op te geven, want ik voel me hier nog steeds als een vis in het water. Toen ik als 24-jarige net was afgestudeerd, wilde ik eigenlijk al als praktijktrainer aan de slag, maar toen vond men mij nog te jong. Ik kreeg het advies om eerst werkervaring op te doen. Nu zit ik op het niveau waar ik blij en gelukkig van word. Laatst stuurde mijn oud-stagebegeleider een berichtje: ‘Sjoerd wat heb je toch een gave baan’. Dat is toch leuk?!”

Wat vertel je thuis aan de keukentafel over je werk?

“Tijdens het avondeten met mijn vrouw en twee dochters (13 en 15 jaar) spreken we de dag door. Mijn dochters vragen regelmatig waar ik die dag geweest ben en dan kan ik daar wel leuke verhalen over vertellen. Maar ze willen liever niet weten hoe het eten gemaakt wordt, haha. Als we bijvoorbeeld kipschnitzel eten, willen ze liever niet het verhaal daarachter horen en welke onderdelen van de kip daarin zijn gegaan.”

En hoe zit het met de werk/privé-balans?

“Ik ben in de luxe positie dat ik vier dagen mag werken. Nu de kinderen wat ouder zijn, kan ik dus op woensdag eens naar de tandarts als dat nodig is of lekker gaan fietsen. Dat is heerlijk. Soms werk ik nog wel wat op de woensdag, maar ook Normec is hierin flexibel. De balans is wel goed zo.”

 

 

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88