Het ervaringsverhaal van

Patrick

Sinds 2017 is Patrick binnen ons team werkzaam als (senior) implementatie consultant. Patrick zorgt er samen met onze collega’s voor dat modules van onze software op passende wijze bij klanten worden ingericht en dat klanten een uitgebreide training krijgen om met de software aan de slag te gaan. Patrick vertelt ons wat hij meemaakt in zijn werkweek. 

Ondersteuning op support

“Ik startte op maandag met supportwerkzaamheden. Ramon, onze support consultant, had een dagje vrij en ik viel voor hem in. Ik vind het leuk en nuttig om dan weer eens mee te maken welke vragen er zoal op support binnenkomen. Het geeft weer nieuwe inzichten voor implementaties en eventuele supportbezoeken. Ook is het fijn om mensen laagdrempelig en snel verder te kunnen helpen door het beantwoorden van de vragen die zij hebben.”

Schakel tussen de klant en de diverse afdelingen

De support afdeling is na afronding van de implementatie het eerste aanspreekpunt voor de klant. De support consultants vormen dan ook dé schakel tussen de klant en de diverse afdelingen van Normec Foodcare Online. Ramon: “Ik heb wekelijks twee vaste contactmomenten met de Manager Development en de Productmanager. Tijdens deze meetings bespreken we de prioriteiten voor development die vanuit klantvragen naar voren komen. Als ik merk dat de klant aanvullende ondersteuning nodig heeft, bespreek ik dat met de implementatie consultant. Deze kan dan eventueel een aanvullend bezoek brengen. Ik blijf met alle disciplines van ons bedrijf nauw in contact, zodat we klanten zo snel mogelijk verder kunnen helpen.”

Aanvullend supportbezoek

Op deze supportdag leidde een supportvraag direct tot een concreet klantbezoek. Patrick legt uit: “Ik kreeg één van onze klanten aan de telefoon met een concrete vraag over het toevoegen van uitzendbureaus aan de E-learning module. Omdat het een uitgebreide en dringende vraag was, leek het me goed om daar dezelfde week nog naartoe te gaan. Op donderdagochtend heb ik dan ook een bezoek gebracht aan dit bedrijf.”

Door het toevoegen van uitzendbureaus aan de E-learning software, is het trainen van uitzendkrachten volledig door uitzendbureaus te realiseren. Hierdoor gaan uitzendkrachten altijd getraind aan de slag.

Patrick vult aan: “Tijdens het bezoek bleek dat de vraagstelling nog breder was dan alleen het inrichten van de software voor uitzendbureaus. Ik heb diverse functionaliteiten voor hen geoptimaliseerd binnen de software. Daarnaast heb ik aanvullende functionaliteiten laten zien en wordt een vervolgafspraak gemaakt voor september. Het geeft een goed gevoel om deze klant binnen korte tijd verder geholpen te hebben.”

Een supersnelle implementatie

Op dinsdag verrichte Patrick diverse interne werkzaamheden, zoals het overzetten van documenten van klanten naar onze software en een aantal administratieve taken. “Deze dag kreeg ik een telefoontje van Rick, onze Business Unit Manager. Hij had een demo gegeven bij een bedrijf en de vraag was zo concreet en dringend dat zij liever gisteren dan vandaag aan de slag wilden met onze E-learning module. Ik heb het een en ander geschoven in mijn planning en we hebben de klant blij gemaakt door te vertellen dat ik de volgende dag al kon komen implementeren”, vertelt Patrick enthousiast.

Een grote waardering

Tijdens de implementatiedag op woensdag werd de module E-learning ingericht. Trainingen zijn overgezet, cursisten zijn geïmporteerd en de nodige cursistengroepen zijn aangemaakt. Daarna ontvingen de HR-medewerker, QA-manager en productieleider een training over de ingerichte module. “Zij waren erg enthousiast over het gebruiksgemak van de module”, licht Patrick toe. “Het leuke van zo’n snelle implementatie is dat de waardering enorm groot is. Iedere klant waardeert het erg als je komt implementeren. Maar als je snel schakelt, kun je binnen een hele korte tijd een bedrijf verder helpen om grote stappen te zetten. De implementatie werd beoordeeld met een 10. Het kon niet beter volgens het bedrijf”, vertelt Patrick bescheiden, maar trots.

Aanvullende uitleg

Na het supportbezoek op donderdagochtend vervolgde Patrick zijn dag met een ander klantbezoek. Patrick: “Eén van onze collega’s die QA-werkzaamheden voor deze klant verricht, merkte op dat het handboek nog beter toegepast zou kunnen worden. Het bleek dat een nieuwe QA-medewerker in dienst was gekomen. We hebben dan ook een bezoek gebracht om extra uitleg te geven over de handboek module. Daarnaast wilde men meer informatie over andere functionaliteiten. Al met al een nuttig bezoek, waarbij we de klant weer een mooie meerwaarde hebben kunnen bieden.”

Het beste resultaat voor ieder bedrijf

“Het mooie van mijn werk vind ik dat ik mensen verder kan helpen. Door met onze software te werken, profiteren zij al direct van diverse voordelen. Maar ik zoek graag samen met klanten naar mogelijkheden om nóg efficiënter te werken. Ieder bedrijf is anders en na verloop van tijd maken organisaties weer veranderingen door. Het is dan altijd zinvol om opnieuw te kijken naar nieuwe mogelijkheden en optimalisaties, zodat onze klanten het beste resultaat behalen”, sluit Patrick af.

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    werken bij normec foodcare

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88