Het ervaringsverhaal van

Roy

In januari 2018 is het Normec Foodcare Online team uitgebreid met een nieuwe collega. Roy de Putter biedt als Productmanager versterking aan het ontwikkelteam. Met zijn ervaring in de voedingsmiddelensector, het kwaliteitsvak en het programmeren slaat hij de perfecte brug tussen de praktische toepassing en de ontwikkeling van de applicatie.

De overstap naar Normec Foodcare Online

Tijdens zijn universitaire opleiding Technische Scheikunde heeft Roy het vak Programmeren gevolgd. “Dat vak bleek mij erg te liggen en ik bleef tijdens en na mijn opleiding programmeren als hobby. Het is erg leuk om te sleutelen aan een code en te kijken of de aanpassingen die je doet het gewenste effect hebben. Het is alsof je een programma stukje bij beetje tot leven brengt”, vertelt Roy. Tijdens zijn eerdere functies op het gebied van Quality Control in de voedingsmiddelensector heeft Roy diverse programmeerwerkzaamheden uitgevoerd in Excel. Gezien zijn interesse voor programmeren, het kwaliteitsvak en de voedingsmiddelensector, is de overstap naar Normec Foodcare Online een logische keuze voor Roy. “Als Productmanager ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Normec Foodcare Online software. Grofweg zijn de werkzaamheden onder te verdelen in het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, het onderhouden van bestaande modules en het ontwikkelen van aanpassingen op basis van klantspecifieke wensen”, zegt Roy.

De eerste maanden

Roy volgt in de eerste periode bij  Normec Foodcare Online een uitgebreid inwerktraject. “Vanaf het begin voelde ik mij erg welkom. Ik ben in een heel leuk team terechtgekomen, waarbij iedereen altijd aardig en behulpzaam is. Ondanks dat ik nieuw ben in deze tak van sport, kreeg ik binnen enkele weken al taken en verantwoordelijkheden die goed passen bij de kennis en ervaring die ik eerder heb opgedaan. Dit vind ik erg prettig, omdat ik hierdoor direct het gevoel krijg dat ik mijzelf nuttig kan maken binnen het team”, vertelt Roy enthousiast.

Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel

Tijdens zijn werkzaamheden in voorgaande kwaliteitsfuncties stelde Roy zichzelf regelmatig de vraag of het echt nodig is om met zoveel verschillende programma’s te werken. “Normec Foodcare Online heeft daar met het totaalpakket en tegelijkertijd de mogelijkheid om losse modules aan te schaffen een perfect antwoord op”, vertelt Roy. Hij heeft in de eerste maanden ervaren dat Normec Foodcare Online veel wil doen voor haar klanten. “Er wordt echt geluisterd naar wensen en ideeën van klanten. Het gebruiksgemak en de gebruikerservaringen staan hoog in het vaandel bij ons”, aldus Roy.

Roy biedt onze klanten begrip en een luisterend oor

“Omdat ik zelf in mijn voorgaande functies met kwaliteitssoftware heb gewerkt, heb ik een duidelijk beeld hoe de software gebruikt wordt door onze klanten. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk wensen en meningen van klanten op te vangen. Ik blijf graag in contact met klanten door regelmatig mee te lopen met demo’s en implementaties”, vertelt Roy.

Verwachtingen voor 2019

“Door de groei de we nu binnen Normec Foodcare Online meemaken, wordt de manier waarop we onze software ontwikkelen naar een hoger niveau getild. De grootste uitdaging is daarbij het vinden van de juiste balans tussen nieuwe content ontwikkelen, bestaande content verbeteren en specifieke wensen van klanten implementeren. Ik kijk ernaar uit om een actieve rol te spelen in het vinden van deze balans. Zo kunnen we met Normec Foodcare Online op een efficiënte en passende wijze blijven doorgroeien”, zegt Roy.

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    werken bij normec foodcare

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88