Het ervaringsverhaal van

Sjors

Inmiddels werken al meer dan 300 bedrijven met onze online QA software, waardoor ons team in de afgelopen jaren flink is uitgebreid. Begin dit jaar startte Sjors Keuninkx bij ons als PHP Developer. In dit interview vertelt Sjors ons over zijn eerste ervaringen binnen het team van Normec Foodcare Online en zijn nieuwe functie.

Wie is Sjors?

Sjors volgde de opleiding Informatica op het ROC Tilburg en de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Na een korte periode als Java-developer heeft hij ervoor gekozen zich verder te verdiepen in de programmeertaal PHP. Hij vertelt: “Dat is een keuze geweest waar ik tot op heden geen spijt van heb gehad. Inmiddels ben ik bijna tien jaar actief in de wereld van PHP. Ik ben altijd in dienst geweest van webbureaus. In de afgelopen tien jaar ben ik op verschillende fronten gegroeid. Zo heb ik in het verleden onder meer support geleverd aan klanten, waarbij ik via e-mail en telefoon vragen beantwoordde en heb ik heel veel features gebouwd en bugs opgelost.”

Onze developers ontwikkelen in het Laravel framework en dat is voor Sjors zeker geen onbekend terrein. “Ik heb eigenlijk altijd ontwikkeld in Laravel en Symfony, waarbij ik bij het laatstgenoemde framework de meeste kennis heb opgebouwd. Laravel bestaat echter ook uit Symfony-componenten, dus de overstap naar Laravel was voor mij niet heel erg groot”, zegt Sjors.

Als Sjors niet aan het werk is voor Normec Foodcare Online, is hij graag buiten en bezig met sporten, zoals hardlopen, mountainbiken en squashen. “Daarnaast breng ik graag een bezoek aan mijn favoriete kroeg (zodra het weer kan) of breng ik de avond met vrienden door, waarbij we dan een drankje doen en een spel spelen of in de achtertuin zitten. Living the good life, zeg maar!”

De overstap naar Normec Foodcare Online

Eind vorig jaar ontving Sjors via een recruitmentbureau de vacature voor PHP Developer bij Normec Foodcare Online. Hij koos ervoor om een informeel gesprek aan te gaan met Harm Jilesen, onze Manager Development. Sjors vertelt enthousiast: “Dit gesprek beviel me zo goed, waardoor ik na een tweede en derde gesprek niet lang na hoefde te denken over mijn keuze. Het perspectief wat werd geschetst, de werkzaamheden die op de plank lagen en de kansen die werden geboden, bewogen me ertoe om de keuze te maken van baan te switchen. Ik liet een heel tof team achter, maar heb er een ander tof team voor terug gekregen.”

PHP Developer, wat houdt het in?

Als PHP Developer houdt Sjors zich dagelijks bezig met de ontwikkeling van de Normec Foodcare Online applicatie. “Samen met twee andere collega’s werk ik aan vraagstukken – die via verschillende kanalen binnen komen – en implementeer ik nieuwe features die door onze klanten gebruikt kunnen worden. Mijn focus ligt vooral op de techniek aan de ‘achterkant’ van de applicatie. Daarbij moet je dus denken aan de snelheid van de applicatie en de communicatie met de database”, legt Sjors uit.

Een globale werkweek van Sjors

In het leven van een developer is natuurlijk geen dag hetzelfde. Toch kennen de werkweken van Sjors een vaste structuur. Hij vertelt hierover: “Op maandag beginnen we met een meeting, waarbij alle developers en product managers aansluiten. Bij dit overleg worden vragen van product management of de manager development beantwoord en is voor iedereen duidelijk wat de status van de verschillende tickets is. Na dit overleg volgt meteen een overleg met mijn backend-collega’s, waarin we kijken hoe we zaken nog verder kunnen structureren, wat nieuwe ontwikkelingen zijn (relevant voor het project) en waar we nog meer tegenaan lopen.”

In de daaropvolgende dagen heeft Sjors meerdere keren overleg met zijn collega-ontwikkelaars en product management om vraagstukken helder te krijgen, zodat alle developers op één lijn zitten qua ontwikkeling. “Aan het einde van de week volgt dan de zogenaamde recap-meeting, waarin per ontwikkelaar wordt teruggekeken op de afgelopen week: wat heb je gedaan, hoe ging dat, waar liep je tegenaan? En aan het einde van de meeting is er natuurlijk ook tijd voor zaken die met het weekend te maken hebben.”

Ervaringen in de eerste maanden

Met een nieuwe baan bij een nieuw bedrijf starten tijdens de coronacrisis vraagt natuurlijk om wat creativiteit en flexibiliteit. Sjors vertelt ons over zijn ervaringen in de eerste maanden van zijn nieuwe functie: “Vanwege corona was de start wat anders dan anders. In de eerste twee maanden kon ik gelukkig met regelmaat op kantoor zijn, zodat ik snel kon schakelen in geval van vragen. Na die periode ben ik gezien de maatregelen vooral thuis gaan werken, waarbij veel overleggen online verlopen. Het persoonlijke contact mis ik nu wel en er zijn collega’s die ik tot nu toe alleen via een scherm heb leren kennen. Hopelijk kunnen we elkaar binnenkort weer vaker op kantoor treffen.”

Ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis heeft Sjors het goed naar zijn zin. “Inmiddels heb ik mijn draai helemaal kunnen vinden. Er is een grote variatie aan vraagstukken en daarbij behorende oplossingen, waardoor geen dag hetzelfde is. Ook het team past als een warme jas, aangezien ik mezelf snel kon aanpassen aan de rest.”

Wat kunnen klanten van jou verwachten?

“Ik probeer oplossingen altijd vanuit het oogpunt van de klant te benaderen en te implementeren. Dat betekent dat ik regelmatig met product management schakel om na te gaan of een bepaalde functionaliteit in de applicatie zou passen. Daarnaast ga ik altijd voor het beste resultaat en houd ik mezelf zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en oplossingen.“

Als we Sjors vragen naar zijn grootste drijfveren in zijn werk antwoordt hij: “Als een grote, nieuwe feature helemaal naar de wens van de klant is afgerond en ik hoor dat deze naar volledige tevredenheid wordt gebruikt, dan ben ik daar enorm trots op. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf elke keer te blijven verbeteren.”

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88