Het ervaringsverhaal van

Shaldi

Enkele maanden geleden mochten we Shaldi Ricardo als front-end developer verwelkomen in het team van Normec Foodcare Online. Voor hem een start die anders was dan verwacht, omdat hij na twee werkweken al volledig vanuit huis aan de slag ging in verband met de Corona maatregelen. Tijdens een online interview vertelde Shaldi meer over zichzelf en zijn eerste ervaringen binnen ons team.

Opleiding en werkervaring

Na afronding van de HBO International Business and Languages begon Shaldi zijn loopbaan in de hotelbranche. “Ik vond het leuk om met internationale mensen in contact te zijn en zo meerdere talen te leren. Ik heb daarnaast in Mexico, Duitsland en Portugal gewoond”, vertelt Shaldi. Al snel merkte hij dat hij zijn roeping op werkgebied nog niet had gevonden. In die tijd werd hem door een vriend gevraagd of hij een website wilde maken. Hier ging hij vanwege zijn eerdere ervaringen met HTML graag mee aan de slag.

Shaldi vertelt hier enthousiast over: “Het voelde zo goed om de website te maken. Ik was er dag en nacht mee bezig. Toen de website klaar was, kreeg ik hele positieve reacties en dat was voor mij het teken dat ik hiermee verder wilde. Ik heb mijzelf toen geleerd te programmeren in HTML, CSS en Javascript.” Shaldi verhuisde naar Portugal waar hij als freelance developer vele opdrachten heeft aangenomen en uitgevoerd, zodat hij een flinke groei kon doormaken als persoon en in zijn werk.

De stap naar Normec Foodcare Online

Shaldi besloot aan het begin van 2020 om samen met zijn vriendin terug naar Nederland te gaan. Via een werving- en selectiebureau solliciteerde hij bij ons voor de functie als developer. Shaldi vertelt vol enthousiasme: “Het eerste gesprek met Patrick was super chill. We hebben anderhalf uur zitten praten over van alles en nog wat en samen gelachen. De klik was er meteen. Het tweede gesprek vond plaats met Arie en Harm. Ook dat gesprek was heel fijn en ik dacht: hier wil ik bij horen. Dit is een goed bedrijf om mijn droom na te jagen. Ik merkte al snel dat men het bedrijf wil laten groeien en dat past precies in mijn straatje. Dat, samen met de mensen die ik gesproken heb, betekende voor mij een perfect match.”

Het werk als front-end developer

“Als front-end developer maak ik de voorkant van de applicatie mooi en toegankelijk voor de eindgebruiker. Ik werk in de code om de applicatie aan de gebruikerskant te optimaliseren.” Shaldi werkt hiervoor zeer nauw samen met ons eigen development team. Er wordt gewerkt volgens de Scrum werkwijze waarbij aan de hand van sprints op gezette tijden tussentijds overleg en evaluatie plaatsvindt. Shaldi vult aan: “De eerste maanden heb ik vooral de applicatie leren kennen door losse overhead taken op te pakken. Daarna ga ik langzaam in de diverse sprints meedraaien. Ik zie dat het een goede applicatie is met veel potentie. En hierbij zie ik voor mijzelf ook veel mogelijkheden om te leren.”

De eerste ervaringen bij Normec Foodcare Online

Nu Shaldi al een tijdje meedraait binnen ons team, zijn we erg benieuwd hoe hij deze eerste periode ervaren heeft. Shaldi: “Ik merk dat alles netjes geregeld is binnen de organisatie en dat je alle middelen krijgt om goed te kunnen werken. Vanaf de eerste dag mocht ik alles vragen aan mijn collega’s. Iedereen maakte meteen een praatje met me en er werd direct veel gelachen. Het is nog leuker dan ik verwacht had. Mijn collega’s zijn heel amicaal en chill. Ik kreeg direct het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Iedereen heeft een andere achtergrond en specialisatie en het klopt gewoon.”

Inwerken tijdens de Corona tijd

Kort nadat Shaldi bij ons van start ging, kwam het bericht vanuit de overheid dat werknemers zoveel mogelijk thuis moeten werken. “Dat was wel heel raar. Ik zat nog in mijn proefperiode en dat maakt je toch wat onzeker. Maar ik dacht: ‘let’s rock’. In Portugal heb ik veel ervaring opgedaan met thuiswerken, dus dat is voor mij geen probleem. Ik klap ’s ochtends mijn laptop open, zet een muziekje aan en pak een kop koffie en voordat ik het weet is het vier uur. Ondanks dat heb ik wel zin om straks weer onder de mensen te zijn.”

Zij gingen jou voor

Ontmoet jouw nieuwe collega’s!

Jouw droombaan nog niet beschikbaar?

Stuur een open sollicitatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 8 MB.

    Menu

    +31 (0) 73 303 02 88